5 september 2011

"Svårt försvara sig mot hot på nätet"

Hej!
Måste få reagera på artikeln om hot på nätet i Arbetarskydd nr 8-9. Sättet hotet framförs på är väl inte så intressant? Jag inbillar mej att det är lättare att spåra något jag har skickat per mejl än per post t. ex.. Att skylla på ny teknik blir ett sätt att slippa ta itu med verkliga problem.

Anledningen att det är så mycket hot mot tjänstemän nu är ju inte att det blivit lättare att framföra hoten, att det är så mycket lättare att skicka något elektroniskt än på papper. Anledningen är ju istället att samhället förändrats från folkhem till tvåtredjedelssamhälle, att socialtjänstemannen inte längre står på den socialt utsattes sida, att försäkringskassan är den sjukes fiende och arbetsförmedlingen förmedlar slavar till de bemedlade.

Sverige har också blivit mycket tystare, man vågar inte höja sin röst, man har inte heller redskapen eftersom folkbildningen gått i samma grav som folkhemmet. Att tyst knyta näven i byxfickan räcker kanske inte, några vill uttrycka sin besvikelse lite tydligare. Ett samhälle där inte alla är lika värda kräver mycket poliser, det vet vi redan, USA har gjort experimentet, och det långt innan dagens kommunikationsteknologi fanns.

Jeanette Johansson

Inga kommentarer: