27 juli 2016

Falskt om försörjningsstöd

Åter falsk information, denna gång för att samla opinion för ett "tak" för socialbidrag. Det finns endast 100 personer i hela landet som har socialbidrag på över 25000, detta beror då på att soc. betalar en hög hyra i en stad med bostadsbrist. Socialbidrag (försörjningsstöd) innebär alltid en mycket låg levnadsstandard och ges bara till den som sålt sin bil, obligationer, allt av värde och levt på de pengarna först.
Under moderaternas regeringsår sänktes skatten med 140 miljarder. Mer än 25 procent av den borgerliga regeringens satsningar och subventioner gick till den tiondel av befolkningen som tjänar allra mest. Att ta från de fattiga ger inte staten några stora inkomster. Syftet med att göra de fattiga fattigare är att sänka lägstalönerna så arbetskraften blir billigare.
Problemet för moderaterna är att de behöver röster från många fler än de som tjänar på moderaternas politik. Därför kan de inte vara öppna med sitt syfte. De sår istället fiendskap mellan olika grupper i samhället. Den som har turen att vara frisk och ha ett arbete ska se med misstänksamhet och missunnsamhet på den som har oturen att vara sjuk eller arbetslös. På så vis kan moderaterna få tillräckligt med väljare

Inga kommentarer: