10 mars 2008

Vad ska jag ta upp i min wiki?

Ja, eftersom jag inte riktigt ser skillnaden mellan wiki och delat dokument får jag väl ta och skriva wiki om delat dokument. Eller så kan jag börja med delat dokument och sen ta wiki om det blir en större grupp på så sätt. Det kanske är en mer logisk ända att börja i också? Är delat dokument enklare att börja med än wiki?

2 kommentarer:

Jimmy sa...

Om du tar upp delade dokument i din blogg och sedan arbetar med wikis i ett delat dokument kan du "dela dokument" med mig och Kicki men det hade också varit intressant om du gör tvärtom Du är alltid välkommen i mitt delade dokument.

Lennarth sa...

En wiki är en nätplats där alla som vill (skapar sig ett konto) kan editera och lägga till material. Undantag finns givetvis från det där publika då det går att placera en wiki på ett intranet eller bara tillåta en viss grupp för t.ex. företagsintern information.

Ett delat dokument styrs av dokumentägaren som bjuder in vilka som får skriva och vilka som får läsa. Utifrån dokumentet går det sedan att spara som ett vanligt Worddokument till datorn eller kanske en webbsida eller en PDF.