19 november 2009

Lyckas bluffen hela vägen?

Kommer propagandan att hålla ända fram till valet? Eller fäller den regeringen? Fler och fler känner en eller flera som drabbats av sjukförsäkringsreglerna. Det är inte roligt att se någon i sin närhet utsättas för "hårdare krav för att få bukt med fusket". Men det är också väldigt bekvämt att tro att det är "enstaka misstag i arbetet" eller att det är Försäkringskassan som är ond, inte lagarna.

Överallt finns dessa som låtsas att allt är som det ska, eller åtminstone nästan perfekt. På en arbetsplats kan det handla om dem som inte orkar inse att de är ganska utnyttjade och slitna som pratar om "det egna ansvaret" och "positiva exempel". I föräldraföreningen är man rädd för repressalier mot det egna barnets klass och säger att allt är så bra. Så länge rektorn är med på mötet åtminstone.

Man kan inte orka sträva i motvind jämt, men därifrån till att försvara systemet? Vår tids medlöpare. Husmark, Axén och hela Alliansen är beroende av medlöpare. Massor av folk som obegripligt nog vänder sitt hat mot den svagare. Utan att få något för det! Eller är det där jobb-skatte-avdraget värt så mycket som muta? Förresten får jag det också. Utan att jamsa med. Ett helt onödigt statsbidrag att lyxkonsumera för. Så länge jag är frisk.

Förslag till moderat valaffisch: BÄTTRE RIK OCH FRISK ÄN SJUK OCH FATTIG >:)

Inga kommentarer: