21 september 2010

Rätt åt henne?

Halva Sveriges befolkning har röstat på alliansen. Halva Sveriges befolkning tycker att det är rätt att behandla människor så här. Det blir en extra sten på deras börda; att halva Sverige pekar finger och säger: Rätt åt dej

Hon skickades till Arbetsförmedlingen, som konstaterade att hon varken kunde klara något arbete eller delta i introduktionsprogrammet. Men hon hon var ändå tvungen att vara kvar hos Arbetsförmedlingen i tre månader, med ett aktivitetsstöd på 3 000 kronor per månad.

- Det räckte ju inte ens till det allra nödvändigaste. Jag blev tvungen att låna av släkt och vänner. Och hyran kunde jag inte betala alls.

Nu är Ann-Charlotte vräkt. Hon har bett hyresvärden om att få göra en avbetalningsplan, men värden anser att skulden är för stor.

Och sanningen är att den sjukpenning hon nu får nu inte räcker att betala varken hyresskulden eller de privata lånen, som har hamnat runt 30 000 kronor. På vägen tillbaka till sjukförsäkringen försvann nämligen stora delar av Ann-Charlottes ersättning, både bostadstillägg och AFA. Nu får hon 404 kronor per dag, 8 888 kronor i månaden. Efter skatt har hon kvar 5 954 kronor. Med en månadshyra på 5 300 kronor har hon 654 kronor att leva på.

Inga kommentarer: