20 maj 2011

Anfall är bästa försvar!

Enligt Gert Gelotte är det socialdemokraterna som ljuger. I detta fall om att köpa sig före i sjukvårdskön och att sjukhusen ska säljas ut. Men läser man är det ett kringelikrokresonemang om att köpa sig före och det där med utförsäljningarna passeras blixtfort. För moderaterna vill ju inte sälja ut gemensam egendom. Nehej.

Obs känsliga läsare varnas! Om du t. ex. har svagt hjärta bör du INTE läsa ledarsidan i GP.

Lögn och propaganda har varit "Nya" moderaternas signum från första stund. Det går inte att hävda att moderaterna inte ljuger, det finns allt för många bevis. Men kanske om Socialdemokraterna också ljuger? Då är ju alla lika usla. Nu kan ju inte Socialdemokraterna gå en millimeter från sanningen, eftersom de då genast skulle strimlas i borgeliga media, men det här ska ju föreställa just en sån strimling. Fast den är inte så övertygande....

Så här är det med moderaterna och att sälja sjukhus: http://www.nytid.se/default.aspx?page=3&nyhetnytid=200 : " ”När det gäller våra mindre sjukhus som i dag är inbäddade i de stora sjukhusgrupperna: Skene, Dalslands lasarett, Lidköping och så vidare så kan jag mycket väl tänka mig att de enheterna kunde leva ett väl så bra liv hos en annan huvudman.” Det säger Johnny Magnusson i Västnytts avslutande valduell 14 september 2010 med Gert-Inge Andersson (S), regionstyrelsens ordförande.
Några veckor innan, 2 september, uttalar Martin Andreasson (M), regionråd från Ed, att Moderaterna vill se en upphandling av verksamheterna vid Uddevalla sjukhus. Det säger han under en debatt i Uddevalla, arrangerad av organisationen Rädda Uddevalla sjukhus, RUS."

Inga kommentarer: