24 augusti 2011

Working class hero

Varför fas3are ofta är anonyma: de är rädda för repressalier naturligtvis. Att få det ännu sämre. Så är det nämligen när man inte är i "läge att hävda rättigheter" - allt kan straffa sig.

Att hylla den som inte klagar (och påpekar rättigheter eller att lönen är låg) som hjälte, när du själv sitter på den sidan som ser till att löner är dåliga, arbetslivsinstitutet nedlagt med mera, är oerhört cyniskt och nedlåtande. Den som klagar är naturligtvis en större hjälte, på grund av risken för repressalier. Om moderater hade någon hederlighet skulle ni själva gå ut och jobba i dessa jobb, ni inte vill kalla skitjobb, till dessa löner ni inte vill kalla skitlöner. Det skulle definitivt inte göra er till hjältar men ge er en liten gnutta trovärdighet. Det finns kommunalråd som kan dra in miljon efter miljon från åldringsvården men som inte kan tänka sig att praoa i verksamheten ett enda pass.

1 kommentar:

Jeanette Johansson sa...

I Ungern har de nu infört arbetsläger för arbetslösa, kan du inte kolla med din anonyme "vanliga arbetare" om inte det vore ett bra nästa steg för regeringen att ta? Arbete ger frihet. (För den som håvar in vinsterna).