12 mars 2020

Corona

Debattartikel

Ytterligare kritik mot Folkhälsoinstitutet

Fick GB att ändra sig

Anders Tegnell vägrade utveckla krisberedskap

Transparens efterlyses

Smitta före symptom

Förste symptomfrie smittaren

Agera

Sjukdomssförlopp

Barn i hemkarantän

Fullständigt galen statsepidemolog som vill ha flockimmunitet som brittiska tories. Pratar om åtgärder för att sakta ner spridning men varje åtgärd kommer ju för sent.

Professorerna Joacim Rocklöv och Cecilia Söderberg-Nauclér vill se kraftigare åtgärder från myndigheterna för att stoppa smittspridningen.

"Sedan i slutet av 1990-talet har det genomsnittliga antalet öppna vårdplatser minskat med nära 30 procent, enligt statistik från Sveriges kommuner och landsting, SKL – samtidigt som befolkningen ökat med nästan 13 procent."


Sjukvården är förfärlig, den gick på knäna redan före pandemin och de anställda sliter som hjältar varje dag. Att inte stänga skolor är ett krisbeslut, under rådande omständigheter, om skolorna skulle stänga skulle massor av föräldrar som arbetar i sjukvården bli hemma. I ett rimligt samhälle med lite "luft" i systemet skulle vi kanske stängt skolorna. Myndigheterna försöker hantera en "dubbel" kris. Just nu får vi acceptera att det är kris och försöka hjälpas åt att göra det bästa. Det superviktigt att vi inte låter högern ockupera detta och använda det för privatisering av vården. Att i det här läget skrika att myndigheterna lurar oss gynnar med stor sannolikhet högertrollen på lite sikt.

Inga kommentarer: