15 mars 2012

Kan vi få en batteridriven saftblandare av Västtrafik?

Hur gör man för att komma med bussen?

Tänk dej att vara en tjej på 14 år som cyklat flera km för att komma med bussen. Som står i fullt dagsljus prydligt på en busshållplats (Bäne södra, mot Alingsås) och bussen bara vräker sej förbi. Det är 2 eller 3 timmar till nästa buss. Vad ska hon göra? Stå kvar vid E20? Lifta med en lastbil? Skippa skolan eller vad det nu var hon var på väg till och cykla hela vägen hem igen?

Tänk dej att vara samma tjej och stå i mörkret på bussfickan vid Nygård, Alingsås på väg från Alingsås. Reflexväst bak- och fram (för att få den stora hela ryggsidan framåt och synas maximalt. Reflex i utsträckt hand. När hon märker att bussen ändå inte tänker stanna sliter hon av västen och viftar med den. Bussen stannar en bit längre bort på E20 och hon får springa på vägkanten. Får en sur kommentar av chauffören "Du syntes väldigt dåligt".

Det här händer gång på gång på olika bussfickor vid E20. Problemet beror naturligtvis på att chauffören inte tittar på bussfickorna alls. Problemet för oss som försöker åka med blir att man känner sig orolig varje gång, och ibland får se bussen dåna förbi.

Inga kommentarer: